Ориз с моркови и брюкселско зеле на пара

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
21/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковът и картофите се обелват и измиват, чушката се почиства от семето.

Нарязват се на малки кубчета, запържват се за кратко в загрятото олио и щипка сол, прибавя се зелето.

Разбърква се и се отстраняват от котлона.

Прибавя се измитият и отцеден ориз, сол на вкус, копъра, водата. Прехвърля се в съд за варене на пара, включва се за 40 минути.

След това оризът със зеленчуци се сервира в чиния, като се поръсва с настърган кашкавал. Украсява се с резена лимон и стръкчето пресен копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар