Пилаф с пилешко и киноа на пара

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4664001904
22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и киноата се измиват под течаща вода и след това се заливат с гореща вода, похлупва се.

Пилешкото се нарязва на малки хапки.

Почистени и измити, морковът се настъргва, а лукът се нарязва на полумесеци.

В тиган се загрява олиото и пилешкото се запържва до побеляване, след това се прибавят морковът и лукът. Посолява се на вкус, слага се черен пипер, готви се около 5-10 минути и се отстранява от котлона.

Оризът и киноата се отцеждат и се овкусяват с подправките. В съд за варене на пара се слага първо пилешкото с моркови и лук, а отгоре оризът.

Налива се гореща вода 1:3 в полза на водата, измерва се с кафена чашка.

Уредът се включва на 40 минути. След приключване пилафът се оставя за 10 минути и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар