Копривщенски тутманик със сирене

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
82
141
788
2
22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 708
  • Преглеждания за месеца669
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. След това добавете олиото, киселото мляко и содата.

Разбийте и постепенно започнете да добавяте брашното. Когато сместа стане гъста, довършете разбиването с дървена шпатула, докато брашното се усвои напълно.

Накрая добавете натрошеното сирене и прехвърлете сместа в предварително намазнена тавичка.

Печете тутманика в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Поднесете Копривщенския тутамник топъл с чаша айрян.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар