Пухкав сладкиш с мандарини

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
82
141
788
2
22/11/2018
"Търсим сериозен мъж, който да обели малко мандаринки, че сме се захванали с един пухкав сладкиш с мандарини тук "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 775
  • Преглеждания за месеца257
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и разбивайте в продължение на 7 минути на средна скорост на миксера, докато яйцата побелеят и се получи пухкава смес.

Добавете киселото мляко, пуснете на ниска степен, добавете постепенно олиото и пресятото с бакпулвера брашно.

Спрете миксера и продължете бъркането с дървена шпатула. Бъркайте хубаво с въртеливи движения, докато брашното се усвои напълно.

Обелете мандарините, отстранете семките и ги оваляйте в брашно.

Изсипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма за торта с диаметър 26 см и отгоре подредете мандарините.

Печете сладкиша на 160 градуса за около 45-50 мин.

Проверявайте с дървено шишче готовността.

Когато плодовият сладкиш е готов, поръсете с пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар