Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бухнал домашен тутманик със сирене

Бухнал домашен тутманик със сирене

Бухнал домашен тутманик със сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7
"Искаме някой да ни събуди с думите - Ела да опиташ този топъл бухнал тутманик, който току що извадих от фурната"

Необходими Продукти

  • топла вода - 100 мл
  • мая - 25 г жива
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 100 г
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.(1 жълтък за намазване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Сложете захарта и малко брашно. Направете гъста каша. Оставете за 10-15 минути и изчакайте да се активира. Сложете содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.

Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти без единия жълтък, който сме оставили за намазване на тутманика.

Замесете меко тесто. Оставете го в намаслена купа. Завийте го в стреч фолио и го оставете за 1-2 ч да втаса.

Разделете тестото на четири равни части. Всяка топка разточете на кръгъл лист с диаметър 30 см. Намажете с кравето масло, поръсете сирене и завийте на руло.

Усучете всяко едно и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете го да втаса на топло за втори път.

Намажете с жълтъка, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Поличава се много вкусен тутманик със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: