Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Маймунски памук хляб в хлебопекарна

Маймунски памук хляб в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Маймунски памук хляб в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Уникално вкусен хляб с много подправки, готов буквално с едно натискане на копчето на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 150 мл прясно мляко или 50:50, топли
  • прясна мая - 5 - 6 г
  • захар - 1 ч.л. с връх
  • брашно - около 250 г
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • Ощe
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • копър - 3 щипки, сушен
  • Плънка
  • сирене
  • кашкавал
  • кайма - пържена с лук и подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се слагат в този ред в съда на хлебопекарната.

Включва се на Основна или Френска програма за хляб около 3 часа. Преди последното втасване се изважда тестото, а бъркалките се махат.

Оформят се топчета с големината на орех.

По желание се слага бучка сирене, кашкавал или плънка от пържена кайма с лук и подправки във всяко топче.

След това всяко топче се овалва в олиото с подправки и се слага в съда на пекарната.

Програмата продължава, а след като се изпече маймунският хляб, се изважда внимателно.

Памук хлябът се слага на решетка, за да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: