Усукана масленица със сусам

24/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете двата вида мая, захарта, водата и 3 с.л. брашно. Изчакайте хубаво да маята да шупне.

В голяма купа смесете всички продукти без зехтина и замесете меко тесто. Готовото тесто доизмесете със зехтина, като слагате по малко, разтегляте докато тестото го усвои.

Поставете готовото тесто в полиетиленов плик, леко намазнен, завързвате го и покривате с кърпа. Така го оставете, докато удвои обема си.

Разделете тестото на 4 равни части. Разточете ги на правоъгълници с дебелина 1 см.

Поставяте ги един върху друг, като всеки лист мажете обилно с масло. Последната кора не се маже. Разточете четирите кори на двойно по-голям правоъгълник и го режете на 4.

Разтегляте всеки един до изтъняване, мажете с малко, ръсите плънка, навивате на руло и усуквате. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Намажете със заделения жълтък, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко. Поръсете със сусам и оставете за половин час да втаса. Печете масленицата на 180 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар