Шоколадова торта с ром

Марияна Гецова
Марияна Гецова
Новак
13/03/2013
"Колкото и да ни отеснеят дънките, в сърцето и в чинията ни винаги ще има място за още едно парче от тази страхотна шоколадова торта с ром "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 616
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавяйте лъжица по лъжица картофеното брашно при непрекъснато разбъркване. Добавете отделно разбитите на сняг със щипка сол белтъци, внимателно объркайте и добавете какаото. Трябва да се получи гладка шуплеста смес.

Изпечете от сместа 2 еднакви блата в еднакви форми, застлани с хартия за печене или подмазнени.

За крема разбийте маслото на пяна със захарта, добавете разтопения шоколад (не горещ), рома и един след друг жълтъците и ванилията. Всички продукти трябва да са горе-долу с еднаква температура. Най-накрая объркайте крема с белтъците, разбити отделно на сняг.

По желание може да разрежете единия от блатовете на 2 отделни блата. Изстиналите балтове съединете с крема и намажете цялата торта с крема. Отгоре я покрийте с настърган едро шоколад и с пресято какао.

Рейтинг

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Маги
Маги
13.03.2013 23:48
Рома една кафена чаша не е ли много?
0
0
Ели
Ели
13.03.2013 18:07
Колко жълтъка се слагат в крема? Понеже 8 жълтъка остават след блата и е малко неясно. Също можем ли да заместим картофеното брашно с нормално(каквото ни се намира вкъщи за кекс примерно)?
0
0