Начин на приготвяне
Маята се разбърква в купичка с малко захар, брашно и хладка вода, докато се получи гладка кашица, отгоре се наръсва с щипка брашно и се оставя за кратко време на топло да втаса и удвои обема си.
В купа слагаме брашното и в средата се прави кладенче, в което се налива втасалата мая, захарта, олиото и постепенно наливаме вода. Месете, докато получите гладко тесто, което се отделя от стените на съда.
Готовото тесто разделете на две части. В основата на едната част добавете още 3 с.л захар и разбъркайте отново.
Сложете двете половини в подходящи съдове, поръсете с малко брашно, покрийте с кърпа и оставете на топло място да втасат.
Приготвяне на сладката част
Подгответе трите вида шоколад. От сладката част на тестото се късат с ръце топчета с големина на голям орех. Във всяко топче се слага по парче шоколад - във всяко топче различен вид шоколад, докато сладкото тесто свърши.
Приготвяне на солената част
Нарежете сиренето, Чедъра и Гаудата на еднакви неголеми кубчета.
Също както и при сладката част, накъсайте малки топчета и във всяко топче сложете произволно парче сирене или кашкавал, всеки път различен продукт. Така до свършване на топчетата.
За нареждане на топчетата ще ви е необходим съд за печене на козунак или кекс, намазан с мазнина.
Готовите малки питки наредете на височина във формата на кула, намажете с жълтък и поръсете със сусам или маково семе. Оставете за малко да починат.
Загрейте фурната на 180 °C и печете до приятно златист загар.