Начин на приготвяне
Смесва се в купа брашно, сол, захар, мая. Налива се хладка вода, прибавя се олио, кисело мляко и яйцата. Всичко се разбива с вилица, замесва се средномеко тесто и оставяме на топло да втаса, докато увеличи обема си.
Готовото тесто се разделя на три части и всяка се разточва на правоъгълна кора.
Първата се намазва с олио и поръсва със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал.
Отгоре се поставя втора кора, също намазана и с плънка, завършва се само с кора.
Трите кори, една върху друга, се режат на ленти по два пръста.
Всяка лента се усуква и нарежда в кръгла тава. Намазва се с разбит жълтък с малко олио, поръсваме семена.
Печем погачата в загрята фуна 180°C до готовност и апетитен златист цвят.