Вкусен есенен гювеч със зеленчуци

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1451841831
24/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • пиперки - 2 бр. сладки
  • домата - 2 бр.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • брашно 2 - 3 с.л.
  • чесън - 4 - 6 скилидки скилидки
  • олио - за пържене
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
  • червен пипер
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичките се нарязват на филийки и се запържват в растително масло от двете страни.

Пиперът се пече във фурната, изчиства се и се нарязва на лентички. Доматите се нарязват на парчета.

Поставете зеленчуците във гювеча на слоеве, подправя се с черен и червен пипер и подправки на вкус, нарязан чесън, дафинов лист.

Накълцайте лука, изпържете в масло, добавете брашно към него. Поръсете с щипка червен пипер и добавете ¼ чаша вода.

Изсипете получения сос в зеленчуците и гответе под затворен капак на тих огън, докато не го приготвите.

Зеленчуковият гювеч се сервира охладен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар