Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на по-едри резени. Нагрейте тиган с незалепващо покритие и сипете захарта в него, карамелизирайте. След като добие желания от вас цвят карамела, добавете маслото. След като се разтопи, добавете ябълковите резени и разбъркайте, докато добре се овалят в карамела, премахнете от котлона.
Разточете веднъж вече втасалото тесто на правоъгълна тънка кора. Намажете кората с маслото и поръсете с предварително смесените кафява захар, ванилова захар, какао и канела.
Нарежете кората на тънки ленти и ги навийте една след друга на голямо руло. Положете рулото върху ябълките и оставете да се удвои обема, след което разстилате внимателно да достигне краищата на тавата. Поставете тавата в студена фурна и я включете на 180 градуса. Печете оформения ябълков пай за около 40-45 минути до златисто кафяв цвят.
Изпечения пай обърнете в поднос и оставете да се охлади.