Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков пай с козуначено тесто

Ябълков пай с козуначено тесто

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ябълков пай с козуначено тесто
Снимка: Мария Симова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г козуначено
  • захар - 100 г
  • масло - 170 г
  • ябълки - 5 бр.
  • плънка
  • масло - 30 г
  • кафява захар - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на по-едри резени. Нагрейте тиган с незалепващо покритие и сипете захарта в него, карамелизирайте. След като добие желания от вас цвят карамела, добавете маслото. След като се разтопи, добавете ябълковите резени и разбъркайте, докато добре се овалят в карамела, премахнете от котлона.

Разточете веднъж вече втасалото тесто на правоъгълна тънка кора. Намажете кората с маслото и поръсете с предварително смесените кафява захар, ванилова захар, какао и канела.

Нарежете кората на тънки ленти и ги навийте една след друга на голямо руло. Положете рулото върху ябълките и оставете да се удвои обема, след което разстилате внимателно да достигне краищата на тавата. Поставете тавата в студена фурна и я включете на 180 градуса. Печете оформения ябълков пай за около 40-45 минути до златисто кафяв цвят.

Изпечения пай обърнете в поднос и оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: