Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички Пухкавелки

Солени кифлички Пухкавелки

Солени кифлички Пухкавелки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Който разбира от кифлички, ще ви каже, че солените кифлички Пухкавелки са най-вкусните на света"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • масло - 70 г.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко. Добавете захарта и брашно - около 2 с.л. Разбъркайте, за да се стопи захарта.

Оставете сместа на топло, за да се активира маята.

Пресейте брашното, добавете млечната смес, олиото, разбитите яйца и солта.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на кора.

Нарежете кората на триъгълници.

Намажете с разтопено масло. В края на широката част на всеки триъгълник, сложете натрошено сирене.

Подгънете крайчетата навътре и завийте всеки триъгълник на руло.

Оформете кифличките и ги наредете в тава застлана с домакинска хартия, като има разстояние между всяка.

Намажете ги с жълтък и оставете отново да втасат.

Изпечете кифличките със сирене на 200 градуса до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Ч.
Елена Ч.
Много ми хареса тестото, което се получи. Удвоих дозата и половината направих със сирене и яйце, а другата половина с локум и поръсени с мак. Благодаря за хубавата рецепта!
19.01.2021 15:34