Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото прясно мляко. Добавете захарта и брашно - около 2 с.л. Разбъркайте, за да се стопи захарта.
Оставете сместа на топло, за да се активира маята.
Пресейте брашното, добавете млечната смес, олиото, разбитите яйца и солта.
Замесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса и удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на кора.
Нарежете кората на триъгълници.
Намажете с разтопено масло. В края на широката част на всеки триъгълник, сложете натрошено сирене.
Подгънете крайчетата навътре и завийте всеки триъгълник на руло.
Оформете кифличките и ги наредете в тава застлана с домакинска хартия, като има разстояние между всяка.
Намажете ги с жълтък и оставете отново да втасат.
Изпечете кифличките със сирене на 200 градуса до златист загар.
Коментари