Истинският домашен пилешки бульон

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
25/11/2018
"За да се насладите на вкусен, здравословен и лековит домашен пилешки бульон, пригответе го по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкият бульон е незаменима съставна част за приготвянето на питателни и вкусни ясния. Домашно приготвенияt бульон е ценен изключително много и като основа, заради своите хранителни стойности.

Много полезен е при настинка или остри вирусни заболявания, благодарение на аминокиселината цистеин. Тя втечнява секретите в белите дробове, като ги прави по-лесни за изхвърляне.

Измиваме пилето със студена вода. Най-вкусен е, когато се приготвя с домашна или свободно отглеждана кокошка. Отстраняваме всички вътрешности, особено черния дроб. Разфасоваме парчетата месо на порции и ги поставяме в голяма тенджера с 3.500 мл. студена вода.

Варим на слаб огън около 1 час, като грижливо обираме пяната. През това време почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едри парчета. Прибавяме ги във врящия бульон, като доливаме и останалото количество вода.

Поставяме всички ароматни треви и подправките. Варим на много слаба температура за около 4 часа. Веднага след охлаждането на бульона го прецеждаме. Част от него замразяваме в подходящи съдове, а останалата част съхраняваме в хладилник до 4 дни.

От разфасованото пиле пък приготвям чудна супа, фрикасе или пък пилешка кавърма. Към сварените кореноплодни (моркови, пащърнак и целина) прибавяме сварени картофи и приготвяме чудно зеленчуково пюре. Така оползотворяваме всички продукти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар