Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Мини хлебчета със сирене и кашкавал

Мини хлебчета със сирене и кашкавал

Мини хлебчета със сирене и кашкавал
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Понякога всичко, от което имаме нужда, за да хапнем вкусно, са топли мини хлебчета със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 100 г
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото на котлона и в него добавете чаена лъжичка захар и маята. Оставете да втаса на топло за 15 минути.

През това време пресейте брашното и добавете солта. В дълбока купа или тава изсипете брашното и постепенно добавяйте вече втасалата мая.

Омесете гладко и нелепнещо тесто. Поставете го в намазнена купа и го оставете да втаса, покрито с кърпа за 1-2 часа.

След като това време изтече, на набрашнен плот извадете тестото, разделете го на 6 топки и всяка разточете на тънка кора, като редувате сиренето и кашкавала.

Навийте ги на руло, подредете в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете още 30 минути да втасат, покрити с кърпа.

След като са готови, направете им прорези през средата с нож и ги намажете с разбитите жълтъци и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка.

Поднесете топли с чаша хубав айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: