Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Класически виенски шницел от кайма

Класически виенски шницел от кайма

Класически виенски шницел от кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Следващият път, когато чуете да се говори за класика, да знаете, че става дума не да Моцарт, а за класически виенски шницел от кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 7 с.л.
  • яйца - 2
  • черен пипер
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на дребно.

В голяма купа сложете каймата. Добавете подправките, 3 с.л галета, лука и магданоза. Омесете добре каймата, докато стане на парцали.

Разделете на две равни части. Направете топки и ги сплескайте. Оваляйте ги брашно от двете страни.

Завийте в стреч фолио и оставете за 10-15 мин във фризера.

В чиния разбийте яйцето.

Извадете шницелите. Смесете останалото брашно с галетата.

Потопете първо яйцето, а след това в сместа с галетата.

Изпържете виенските шницели в тиган с мазнина на среден котлон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: