Начин на приготвяне
Разрежете патладжана на две по дължина и с остър нож направете диагонални разрези в сърцевината.
Поръсете в прорезите със сол и оставете в гевгир, обърнати надолу за петнадесет минути. След това с леко притискане ги изцедете с ръце от отделилия се сок.
Сложете патладжанените лодки в тавичка с постлана хартия за печене, полейте с малко зехтин и ги запечете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути и от двете страни.
Извадете изпечения патладжан и всяка половинка поставете със сърцевината нагоре в подходяща за сервиране чиния.
В купа нарежете на кубчета сиренето. Доматите обелете и нарежете също на малки кубчета.
Смесете доматите и сиренето, към тях прибавете обезкостените маслини, нарязани на кръгчета, наситнените чесън и магданоз и разбъркайте.
Разпределете върху пълнените патладжани.
Поръсете със сол и зехтин на вкус тези вкусни патладжани по гръцки.
Добър апетит!
Коментари