Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бъркан родопски тутманик

Бъркан родопски тутманик

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Бъркан родопски тутманик
Снимка: Мария Симова
2 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Няма месене, няма точене - това е бъркан родопски тутманик"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • масло - 70 г
  • олио - 60 мл
  • сода бикарбонат - 1 с.л. равна
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 150 г
  • брашно - 500 мл
  • масло - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете да шупне.

Добавете разбитите яйца, разтопеното масло, олиото и щипка сол, отново разбъркайте.

Добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане, до гъста смес.

Накрая прибавете натрошеното сирене и разбъркайте до усвоявате на сиренето от тестото.

Сипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и заравнете повърхността равномерно.

С нож направете леки повърхностни разрези на квадрати и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса, печете около 30 минути до златисто кафяв цвят.

След като извадите тутманика от фурната намажете повърхността му с останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Бързо, лесно и вкусно!
08.10.2022 06:20