Бърза баница с два вида мляко

25/11/2018
"Иска ни се всеки ден да започва с ароматна бърза баница с два вида мляко "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 953
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте содата в киселото мляко. Изчакайте хубаво да шупне. Разбийте четирите яйца в купа. Добавете киселото мляко, олиото и натрошеното сирене.

Намажете тава с размери 26см с олио. Накъсайте една кора на малки парчета и я поставете в тавата. Накъсайте и втора кора. Не ги накъсвайте заедно, за да е рехава баницата.

Поливате малко с плънката и накъсвате още две кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с две сухи накъсани кори.

Разбийте яйцето с прясното мляко и добавете 2 с.л. олио. Залейте баницата, разтръскайте хубаво. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.

Готовата баница извадете от фурната и нарежете на парчета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица
Росица
28.03.2020 16:51
Аз лично малко измених рецептата , като вместо сода сложих газирана вода и си направих сместа от сиренето ,киселото мляко , прясното мляко и яйцата в купа без олиото . С олиото намазах корите ,които бяха печени на сач и слагах от плънката и навих на рула всеки лист . Много хубава рецепта като цяло - баницата става уникално вкусна и пухкава :)
0
0