Пилешки шишчета с бекон на грил тиган

25/11/2018
"Имате рецептата за най-великолепните пилешки шишчета, а сте седнали пред компютрите вместо да запалите скарата."
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото месо на средно големи хапки. Поръсваме с малко сол, черен пипер, риган и мащерка.

Чушките се почистват и нарязват на квадрати, лук - на дебели резени, а тиквичка на ленти.

Дървени шишчета се намокрят с вода. На всяко парче пилешко месо се увива тънка лента бекон и се нанизват по 4 бр. пилешко месо на шиша.

Месото се редува с парче червена или зелена чушка.

Загрява се грил тиган, намазан с мазнина. Нареждат се по 4 шишчета и печем от всички страни до готовност.

Накрая се печем филии лук, овкусен със сол и подправки, заедно с тиквичките.

Сервираме пилешките шишчета веднага.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар