Начин на приготвяне
150 мл от водата се затопля. Към нея се добавя маята. Размива се и се оставя да шупне. В голяма тава се пресява брашно. Прави се кладенче. Добавят се солта и олиото.
Останалите 150 мл вода и киселото мляко се разбиват. Маята и млякото се изсипват в кладенчето. Започва да се замесва тесто, като постепенно се поема от брашното. Трябва да се получи меко тесто. Готовото тесто се разделя на 2 равни топки. Оставят се да починат 15 минути. Маслото се разтопява.
Дълбока тава се намазва с маслото. След като тестото почине, едната топка се разточва във формата на кръг. Намазва се обилно с масло. Разточва се и другата топка тесто. Премества се с помощта на точилката върху намазаното с масло тесто.
Разточват се отново едно върху друго, като трябва да се внимава да не излезе маслото. Разрязва се на 12 парчета, като пица. Парчетата се навиват като кифлички от дебелата към тънката част. Нареждат се в тавата в кръг едно до друго. Оставя се 20-30 минути да втаса. Намазва се обилно с масло. След като втаса се пече в предварително загрята фурна.
Когато питката се запече се намазва отново с масло и се поръсва със семената. Питката се допича до златисто. Когато е готова се напръсква с вода и се покрива с вестник и хавлия за около 10 минути. Най-вкусна е още топла.