Печено филе от сьомга

04/12/2018
"Перфектното филе от сьомга няма нужда от много подправки или часове в кухнята, само от точната рецепта и щипка любов "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 359
  • Преглеждания за месеца5149
  • Преглеждания за седмицата386
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 филета, големи с кожа (400 г всяко)
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр. среден
  • чесън на прах - 2 к.л.
  • лук - сушен, 2 к.л.
  • целина - 2 к.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • див лук - 5 - 6 стръкчета
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте филетата от сьомга и ги подсушете добре.

Поставете с кожата надолу в тавичка под голямо парче алуминиево фолио, леко намазнено с малко зехтин.

Отгоре намажете рибата със сушените лук, чесън, целина и поръсете със сол, зехтин, пипер и магданоз.

Завийте и запечатайте фолиото и пъхнете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете сьомгата около 20 минути или малко повече, ако обичате по-сготвена риба. За мен сьомгата трябва да остане сочна и леко алангле, така е най-крехка и вкусна. При по-тънки филета намалете времето за готвене.

Използвам фолиото, за да запазя соковете на рибата максимално и тя да стане сочна. Ако желаете, може да изпечете и без да я завивате - така бихте получили и апетитна коричка.

Поръсете рибните филета от сьомга с прясно изцеден лимонов сок и поднесете топли.

Добър апетит!

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар