Печено филе от сьомга

04/12/2018
"Перфектното филе от сьомга няма нужда от много подправки или часове в кухнята, само от точната рецепта и щипка любов "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 362
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 филета, големи с кожа (400 г всяко)
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр. среден
  • чесън на прах - 2 к.л.
  • лук - сушен, 2 к.л.
  • целина - 2 к.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • див лук - 5 - 6 стръкчета
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте филетата от сьомга и ги подсушете добре.

Поставете с кожата надолу в тавичка под голямо парче алуминиево фолио, леко намазнено с малко зехтин.

Отгоре намажете рибата със сушените лук, чесън, целина и поръсете със сол, зехтин, пипер и магданоз.

Завийте и запечатайте фолиото и пъхнете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете сьомгата около 20 минути или малко повече, ако обичате по-сготвена риба. За мен сьомгата трябва да остане сочна и леко алангле, така е най-крехка и вкусна. При по-тънки филета намалете времето за готвене.

Използвам фолиото, за да запазя соковете на рибата максимално и тя да стане сочна. Ако желаете, може да изпечете и без да я завивате - така бихте получили и апетитна коричка.

Поръсете рибните филета от сьомга с прясно изцеден лимонов сок и поднесете топли.

Добър апетит!

Това ястие върви с

Шардоне

Комбиниране с храна:
Виното е подходящо за вегетарианска храна, пикантна кухня, ястия с богат, гъст сос, паста, пица, риба, барбекю с риба, пилешко и по-леки червени меса; фазан, заек, свинско и твърди сирена.
Сервира се охладено.
Разфасовки: 250 мл/ 375 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: жълтозелен и светъл янтърен блясък
Аромат: богат, с екзотични плодови нюанси – маракуя, мирабела, круша, мед и прясно масло
Вкус: хармоничен, с дължина и пълнота, деликатен бариков почерк и плодов финал с дълготраен спомен

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар