Начин на приготвяне
Измийте филетата от сьомга и ги подсушете добре.
Поставете с кожата надолу в тавичка под голямо парче алуминиево фолио, леко намазнено с малко зехтин.
Отгоре намажете рибата със сушените лук, чесън, целина и поръсете със сол, зехтин, пипер и магданоз.
Завийте и запечатайте фолиото и пъхнете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печете сьомгата около 20 минути или малко повече, ако обичате по-сготвена риба. За мен сьомгата трябва да остане сочна и леко алангле, така е най-крехка и вкусна. При по-тънки филета намалете времето за готвене.
Използвам фолиото, за да запазя соковете на рибата максимално и тя да стане сочна. Ако желаете, може да изпечете и без да я завивате - така бихте получили и апетитна коричка.
Поръсете рибните филета от сьомга с прясно изцеден лимонов сок и поднесете топли.
Добър апетит!