Лесен агнешки курбан

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1454139914815
25/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 594
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг (ако е с кост - 2 кг)
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • сол - на вкус
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се обезкостява и се нарязва на ситно, слага се в тенджера пълна с вода.

Когато заври, се образува пяна, трябва да я оберете и когато спре да се пени, прибавете нарязания лук и черния пипер на зърна.

Сипете малко олио, защото агнешкото не е мазно и курбанът ви ще остане постен.

Оставете да къкри и когато месото е почти сварено овкусете със сол. Варете до готовност и сервирайте супата гореща.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар