Сполучливи Меденки с Тахан

25/11/2018
"Ако се чудите с какво да поднесете чаша чай или кафе, меденките винаги са добра идея "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 042
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мед - 5 с.л. течен
  • тахан - 80 г сусамов
  • HOSSO - 80 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 370 г или до получаване на средно меко тесто
  • амонячна сода - 8 г
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и меда. Добавете сусамовия тахан на стайна температура, за да не е толкова твърд. Разбъркайте добре до цялостното му разтваряне и тогава налейте олиото.

Пресейте към течната смес брашното с амонячната сода и бъркайте до получаване на средно меко тесто, добавяйки си брашно, ако е нужно.

С леко намазнени пръсти оформяйте топчета и ги сплесквайте (може да направите меденките по-тънки или по-тумбести, както ви харесва)

Подредете на разстояние в две тавички, покрити с хартия за печене или намазнени.

Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин, в зависимост от дебелината. Наглеждайте ги, защото бързо се изпичат и могат да загорят.

Изчакайте да изстинат и поднесете с чай, кафе или мляко. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар