Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта и меда. Добавете сусамовия тахан на стайна температура, за да не е толкова твърд. Разбъркайте добре до цялостното му разтваряне и тогава налейте олиото.
Пресейте към течната смес брашното с амонячната сода и бъркайте до получаване на средно меко тесто, добавяйки си брашно, ако е нужно.
С леко намазнени пръсти оформяйте топчета и ги сплесквайте (може да направите меденките по-тънки или по-тумбести, както ви харесва)
Подредете на разстояние в две тавички, покрити с хартия за печене или намазнени.
Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин, в зависимост от дебелината. Наглеждайте ги, защото бързо се изпичат и могат да загорят.
Изчакайте да изстинат и поднесете с чай, кафе или мляко. Да ви е сладко!