Бял боб в гърне

26/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 230
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 3-4 часа. Почистват се лук, морков и зелена чушка и се нарязват на ситно.

Накиснатия боб се вари за 20 минути и водата се изхвърля. Прехвърля се в глинено гърне, добавят се зеленчуците и заливаме с 2 литра изворна вода. Поставя се във фурната с капак и готвим на 190 градуса за 2 часа.

Отваря се капакът, ако е нужно и бобът не е сварен се долива още малко вода.

Овкусява се със сол, шарена сол, чубрица, джоджен. В тиган с 2-3 лъжици олио се запържва брашното, добавя се и червеният пипер.

Сипва се малко хладка водата и се разбърква на кашичка. Прехвърля се в гърнето и се разбърква добре.

Готви се още 10 минути и щом бобът е омекнал е готово. Сервира се с една червена люта чушка. Върви с туршия и кисели краставички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар