Виенски шницел от бонфиле

25/11/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 222
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 500 г
  • универсална подправка
  • черен пипер - млян
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бонфилето на тънки пържолки.

Начукайте всяка с дървено чукче, като внимавате да не ги разкъсате. Овкусете със сол, универсална подправка и черен пипер.

Оставете около 30 минути месото в хладилник, за да си поеме от ароматите.

Загрейте олиото в подходящ тиган.

Потопете всеки шницел в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.

Изтупайте излишното.

Изпържете за кратко до златисто от двете страни.

Отцедете върху домакинска хартия излишната мазнина.

Поднесете с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар