Слоест хляб

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач38773402
25/11/2018
"И когато го изпечете и извадите топъл от фурната, ще разберете защо точно така го приготвихте "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл мляко и захарта. Оставя се да се активира.

Брашното се пресява, прави се кладенче. Сипва се маята и останалите съставки в кладенчето.

Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

Тестото се премесва отново и се разделя на 6 части, всяка се разточва на правоъгълна или квадратна кора.

Разточените кори се поставят една върху друга, като се намазват с разтопено масло. Така оформената кора се реже на квадрати, които се поставят изправени в намаслена форма за хляб.

Слоестото хлебче се оставя да втаса за 15 минути.

Намазва се с разбит жълтък и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар