Пилешко с кафяв ориз

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Пилешко с кафяв ориз2 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешко с кафяв ориз - разликата не е само в цвета, опитайте и ще разберете"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени /около 500 г/
  • кафяв ориз - 120 г
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 6 бр. пресни
  • чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, нарязваме го на порции и ако не е домашно, го изкисваме във вода с малко сол 2-3 часа в хладилника.

Измиваме отново и сипваме вода, която да го покрие и още отгоре, защото при варенето ще изври по-голяма част от водата, но ще ползваме бульона.

Варим и когато месото поомекне, го прехвърляме в тава за печене, прецеждаме бульона върху него, изсипваме всички други продукти, които предварително сме подготвили /измили и нарязали/- гъби, чушки, рендосали сме моркова, измили сме до чиста вода и накиснали ориза. Аз съм ползвала кафяв ориз Басмати.

Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно.

Печем пилето с ориз в умерена фурна на 250 градуса около 40 минути след завиране. Може да се наложи да се добави още вода или олио, но това ще прецените, ако опитате едно зрънце от кафявия ориз и не е готов, а течностите са изврели при печенето.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: