Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от карфиол с куркума и мак

Туршия от карфиол с куркума и мак

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Туршия от карфиол с куркума и мак
Снимка: Храна за Душата
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"В сезона на туршиите истински хит е това интересно предложение с карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • вода - 250 мл
  • бял винен оцет - 100 мл
  • захар - 40 г
  • куркума - 1 с.л.
  • семена от мак - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бахар
  • индийско орехче
  • канела
  • джинджифил на прах
  • шарен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Пригответе топлата марината като загреете водата в дълбок тиган на котлона.

Добавете вътре куркумата и разполовена скилидка чесън. Счукайте зърната бахар в хаванче, за да отпуснат ароматите си.

Настържете индийското орехче. Прибавете подправките към течноста на котлона. Добавете и канелата, и джинджифила на прах и шарения пипер. Сипете захарта, оцета, олиото и посолете.

Оставете сместа да поври за 3-4 минути, докато захарта се разтвори. Сегментирайте главата карфиол на малки розички. Поставете ги в буркаче.

Сипете вътре и маковите семена. Налейте горещата марината до ръба и затворете буркана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: