Пица Маринара

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
15/11/2018
"От замесването на тестото до вкусната плънка - вижте как сами да приготвите класическа пица Маринара."
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка захар и оставете за няколко минути, докато маята се активира.

През това време пригответе соса. Нарежете ситно червения, белия лук и чесъна. Задушете зеленчуците в зехтин. Почистете маслините от костилките и добавете в тигана. Оставете сместта за няколко минути, докато зеленчуците поомекнат.

Добавете консервата с домати. Овкусете сместа със сухите подправки мащерка и риган. Добавете черен пипер, сол и щипка захар. Накълцайте листа пресен босилек и добавете в сместа. Оставете соса да поври.

Добавете щипка сол към брашното, направете кладенче и добавете маята. Сипете 2 с.л. зехтин и започнете да омесвате. Тестото трябва да е гладко и еластично. Оформете на топка, покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 30 мин.

Разточете охладеното тесто за пица на блат с размерите на тавата, в която ще печете пицата. Намажете със соса.

Изпечете пицата Маринара в предварително загрята фурна на 180 С за 20 мин.

Гарнирайте готовата пица с листа пресен босилек

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар