Джолан по Павликенски

29/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132414118576
"Знаете ли къде у нас правят най-вкусният джолан или имате нужда от още подсказки "
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на шайби. Измиваме добре телешкия джолан и го шпиковаме с бахар, дафинов лист и чесън.

След като е готов, поръсваме с черен пипер и сол от двете страни. Поставяме тиган с олио и запържваме от двете страни.

Почистваме чушките и нарязваме на едро морковите и лука. Поставяме ги при джолана и те да се запържат.

Добавяме и измитите печурки към сместа и разбъркваме добре. Картофите обелваме и нарязваме едро. Половината слагаме в гювеча заедно с половината запържени зеленчуци.

Поставяме и суровия бял фасул и джолана, като изсипваме и останалите картофи и зеленчуци отгоре.

Нарязваме бекона на ивици и поставяме най-отгоре, като поръсваме с целина, дафинов лист и бахар. В съд поставяме бирата, към нея прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Изсипваме в гювеча, покриваме с доматите, които сме нарязали на шайби и затваряме с капака на гювеча. Поставяме във фурната и печем за около 4-5 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар