Начин на приготвяне
Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на шайби. Измиваме добре телешкия джолан и го шпиковаме с бахар, дафинов лист и чесън.
След като е готов, поръсваме с черен пипер и сол от двете страни. Поставяме тиган с олио и запържваме от двете страни.
Почистваме чушките и нарязваме на едро морковите и лука. Поставяме ги при джолана и те да се запържат.
Добавяме и измитите печурки към сместа и разбъркваме добре. Картофите обелваме и нарязваме едро. Половината слагаме в гювеча заедно с половината запържени зеленчуци.
Поставяме и суровия бял фасул и джолана, като изсипваме и останалите картофи и зеленчуци отгоре.
Нарязваме бекона на ивици и поставяме най-отгоре, като поръсваме с целина, дафинов лист и бахар. В съд поставяме бирата, към нея прибавяме червения пипер и разбъркваме.
Изсипваме в гювеча, покриваме с доматите, които сме нарязали на шайби и затваряме с капака на гювеча. Поставяме във фурната и печем за около 4-5 часа.