Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Класически Стек Миланезе

Класически Стек Миланезе

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Класиката е вечна, а в нашия случай и много, много вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моцарела - 150 г
  • пармезан - 80 г
  • панко галета - 100 г
  • брашно - 100 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • бекон - 50 г
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете ципите на свинското. Изтънете месото и оформете стекове. Направете напречни прорези по месото. Осолете и подправете с черен пипер.

Пригответе панировката като разбиете яйцата и добавите риган и сол. В друг съд настържете фино пармезата. Смесете с панко галетата. Добавете чесън на прах. В трети съд поставете брашното за овалване.

Първо оваляйте месото в брашно и изтупайте хубаво от излишното количество. Потопете в разбитите яйца и накрая поставете в хрупкавата смес от галета и пармезан. Изпържете пържолите в силно нагрята мазнина за по 3 минути от всяка страна докато панировката придобие златист цвят.

Поставете слайсове бекон върху изпържените шницели, намажете с доматената паста и подредете парченца моцарела. Поставете шницелите в съда за печене, полейте със зехтин и овкусете с риган. Изпечете стековете Миланезе в предварително загрята фурна на 220 С за 7-8 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: