Печен сладкиш с козунак

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Понякога оставяме козунака да изсъхне само за да имаме повод да приготвим любимият печен сладкиш с козунак"

Необходими Продукти

  • козунак панетоне - 1 бр.
  • кафява захар - 40 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 100 мл
  • яйца - 5 бр.
  • стафиди - 50 г
  • бадеми - 50 г, филирани
  • ванилова шушулка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За заливката на сладкиша разбийте яйцата със захарта, докато побелеят и сместа стане пухкава. Овкусете със семената от ванилова шушулка и есенцията от ром. Налейте прясното мляко и сметаната. Разбъркайте. Добавете и сушените плодове вътре.

Намажете дъното и стените на съда за печене с масло. Нарежете козунака на филии и подредете. Залейте с яйчената смес равномерно и разпределете сушените плодове отгоре.

Поръсете сладкиша с филирани бадеми и сложете няколко бучки масло за по-богат вкус. Изпечете козуначения пудинг в предварително загрята фурна на 200 С за 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: