Дунапренени хлебчета

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г /не повече/
  • топла вода - 240 мл
  • захар - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден
  • яйца - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, олио, лимонов сок /задължително/. С постепенно добавяне на топла вода замесете меко тесто.

Оставете го 30 мин в топла фурна.

Без да примесвате тесто, разделете на 12 равни части /55 г всяка/. Оформете хубави топчета. Редете в тава 24-21 см, намазана с олио.

Оставете ги покрити за още 20 мин в топлата фурна. Извадете ги и ги намажете с леко разбито яйце.

Върнете хлебчетата във хладната фурната и после увеличаваме фурна на 200 градуса.

Печете памук питките до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Галя Николова
Страхотни са направете и пилете ...
0
0