Зеленчуци на фурна със заливка

Rayna_xcxRayna_xcxПомощник Готвач101
28/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжаните се почистват и измиват. Патладжаните се нарязват на шайби си се осоляват в отделен съд за 2 часа, за да се премахне горчивината му. През това време тиквичките и картофите също се нарязват на шайби и когато патладжаните се отцедят, се слагат във вряща вода за 30 минути и трите вида продукти.

Докато това къкри, за да омекнат тиквичката, патладжанът и картофът, взимаме главата лук и я нарязваме на ситно, по ваше желание можете и на шайби да я нарежете. Нарязваме и домата на кръгчета и заедно с лука нареждаме в тава, която предварително леко сме намазнили.

Когато зеленчуците на котлона вече са се поотпуснали и поомекнат, се отцеждат и се нареждат върху лука и доматите. Добавяме подправките около и върху зеленчуците в тавата и слагаме във фурната за 40 минути и печем на 180 градуса с вентилатор. Ако не разполагате с вентилатор на вашата фурна, печете на 200 градуса за същия период.

Малко преди зеленчуковата запеканка да бъде готово, в удобен съд изсипвате прясното мляко и чуквате яйцата за заливката. Разбърквате много добре с миксер, за да се слеят добре двете съставки, и изсипваме върху зеленчуците.

След като се запече млякото с яйцата, вече сме готови с ястието.

При сервирането наръсваме леко с кашкавал печените зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар