Панирани трахули от паламуд

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
28/11/2018
"Вадете бирата, защото този паниран паламуд много си отива с нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме паламуда със студена вода. Рибата се почиства от хриле, коремни вътрешности и перки. Най-добре се работи с нея, когато я охладим за 30 минути във фризера.

Подсушаваме я и с помощта на кухненска ножица срязваме всички перки. Отрязваме главите на 2 см. под хрилете!

Подготвяме я за паниране на трахули / шайби/ , затова я нарязваме през 2 см. С показалеца избутваме вътрешностите и почистваме от ципата до гръдната кост. Измиваме и подсушаваме рибата отново. От двете риби нарязваме около 10 бр. шайби.

Подреждаме трахулите в сух съд (йена тавичка) и ги овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, естрагон и лимонов сок. Оставяме я на хладно за 1-2 часа, за да поеме от подправките.

Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.

В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, набухвателя и малко сол. Пасираме съставките.

Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме съм панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.

В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата, като първо ги потапяме последователно в брашно, в яйчената смес, в галета и отново в яйчената смес. Пържим за кратко, защото текстурата на месото е плътна и не трябва да прекаляваме с пърженето.

Поставяме филетата върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Гарнираме панираните трахули със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар