Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Венец със сладко от череши

Венец със сладко от череши

Венец със сладко от череши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Колко голямо парче от венеца искате да ви отчупим или направо да ви дадем рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 50 мл за маята
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • сладко от череши - 1 ч.ч.
  • маково семе
  • рози - за декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода с една лъжица захар и 2 лъжици брашно. Разбърква се и сипваме в средата на брашното.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме на топло да втаса докато удвои обема си.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се със сладко от череши и навиваме руло.

В тавичка 24 см върху хартия за печене се поставя рулото, като двата края се свързват да се оформи венец. В средата се поставя метална чаша за крем карамел, намазнена с олио и поръсена с брашно.

С ножица се нарязва на ленти по 2 см. Намазва се с разбит жълтък с малко олио и поръсваме маково семе.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервираме гарнирано с рози за разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: