Начин на приготвяне
Измиваме зелките. Накъсваме ги на средни парченца - удобни за една хапка.
Старателно измитите буркани започваме да пълним със зелето до ръба на буркана, с леко притискане.
Заливаме със солен разтвор до момента, в който се покрие зелето. Завинтваме здраво и сигурно капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Съхраняват се на хладно и тъмно място.
Препоръчително е всеки ден да се разклащат по-малко - по 1 път на ден и така след 3 седмици ще имате вкусно и крехко кисело зеле. Без варене и аспирин.
Няма да ви се налага да претаквате и ще си спестите съпътстващата трайна миризма.
Много по-добре е да се съхранява храна не в пластмаса, а в стъкло.
Бърза и лесна рецепта за любимото кисело зеле, което присъства на всяка зимна трапеза.
Чудно Вкусно!
Коментари