Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките и патладжана на ленти и поръсете със сол. Минете патладжана през грил тиган, за да омекне. По желание може да минете и тиквичките.
В подходяща тава наредете тиквичките отдолу, върху тях поръсете с настъргания морков, босилек, нарязани на ситно чесън и лук, нарязаните на ситно чери домати.
Поставете втория пласт от патладжан, а върху него равномерно разпределете нарязаната на ленти чушка, половината настърган морков, лук и отново подправките. Завършете с тиквички.
За заливката разбийте яйцата с изварата и полейте обилно. При нужда добавете кисело мляко, ако ви се стори недостатъчна сместа. Или добавете още едно яйце.
Печете тиквичките на фурна на 250 градуса за около час.