Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Вкусно просо със зеленчуци на оризоварка

Вкусно просо със зеленчуци на оризоварка

Вкусно просо със зеленчуци на оризоварка
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ползвайте оризоварката, за да си спретнете тази чудна манджичка от просо със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • просо - 2 ч.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 малка главичка
  • карфиол - 1 шепа, начупен
  • магданоз - 1/3 връзка
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме просото и го сипваме в оризоварката. Обелваме и нарязваме картофите на ситни кубчета, морковите на фини кръгчета, лука на квадратчета.

Натрошаваме карфиола, а червената и зелената чушка и магданоза ги нарязваме на ситно.

Смесваме всичко заедно с просото и подправяме с хималайската фина сол, шарлан, сушен джоджен, черен пипер (смлян), куркума и кимион.

Разбъркваме хубаво с дървена бъркалка и наливаме точното количество вода - да е 2 към 1 спрямо просото. Готви се около половин час и оризоварката сама се изключва.

Разпределяме в 4 порции и поднасяме топло! Чудесно и много полезно за сърцето е просото, че и вкусно, приготвено с разнообразни зеленчуци и подправки!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: