Пиян свински врат на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
443
2k
1k
883
3
29/11/2018
"Опиянени сме от вкуса и аромата на този пиян свински врат на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 791
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина.

В тиган със загрята мазнина пускаме оваляните в брашно парчета месо. Пържим и от двете страни, за кратко, колкото да се запечата.

Нареждаме месото в тавичка. Обелете лука и нарежете на тънки шайби. Доматите също.

Върху всяко парченце слагаме шайба лук и шайба домат. Слагаме в тавичката чаша червено вино, цели скилидки чесън, нарязани пресни печурки.

Добавете 4-5 лъж. от мазнината, в която сте изпържили месото, и около 150 мл вода.

Завийте с алуминиево фолио и печете на средно умерена температура за около час. Отстранете фолиото и печете още 10 мин.

Поднесете пържолките с картофено пюре или друга топла гарнитура.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар