Пиян свински врат на фурна

29/11/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор34915720761
"Опиянени сме от вкуса и аромата на този пиян свински врат на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 426
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • печурки - 10 - 15 бр. пресни
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • шарена сол - 1 равна ч.л.
  • универсална подправка - 1 равна с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • брашно - около 2 с.л. за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина.

В тиган със загрята мазнина пускаме оваляните в брашно парчета месо. Пържим и от двете страни, за кратко, колкото да се запечата.

Нареждаме месото в тавичка. Обелете лука и нарежете на тънки шайби. Доматите също.

Върху всяко парченце слагаме шайба лук и шайба домат. Слагаме в тавичката чаша червено вино, цели скилидки чесън, нарязани пресни печурки.

Добавете 4-5 лъж. от мазнината, в която сте изпържили месото, и около 150 мл вода.

Завийте с алуминиево фолио и печете на средно умерена температура за около час. Отстранете фолиото и печете още 10 мин.

Поднесете пържолките с картофено пюре или друга топла гарнитура.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар