Бамя яхния по гръцки

29/11/2018
"Постна, ароматна и толкова вкусна, че всеки път си сипваме допълнително "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 144
  • Преглеждания за месеца938
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете бамята от дръжките и измийте под течаща вода.

2. Поставете на силен огън вода с малко сол и щом заври пуснете зеленчука за 3-4 минутки в нея, след това извадете и отцедете добре.

3. Накълцайте лука на ситно и го запържете в зехтина заедно с лъжичка вода и малко сол. Щом омекне добавете чесъна и моркова, настъргани на много фино ренде. Разбъркайте и пържете 1-2 минутки.

4. Сипете доматите нарязани на ситно или настъргани. Добавете и доматения концентрат и червения пипер. Пържете до изпаряване на отделената от тях течност и тогава сложете бамята.

5. Налейте вода колкото да покрива около 2 пръста продуктите и варете 20 минути на умерен огън под капак.

6. Овкусете с подправките и сол колкото е необходимо, като заделите част от свежия магданоз за поръсване накрая. Изцедете сокчето от половин лимон.

7. Размийте брашното с малко водичка, така че да не се образуват бучки. Налейте кашичката в ястието, което по желание може да разредите с още вода. Варете 5 минутки и свалете от огъня.

8. Готовата яхния поръсете със свежия накълцан на ситно магданоз и поднете гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар