Картофи с праз, бекон и сметана

30/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Колко голямо парче от тази вкусотия да ви отрежем или направо да ви дадем рецептата да си го приготвите сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно дебели полумесеци. Сваряват се в подсолена вода за 20 минути и се отцеждат, като се отделя 100 мл от водата.

В тиган се загрява олио и запържваме нарязан праз и бекон за кратко с щипка сол и черен пипер.

Картофите се сипват в правоъгълна тавичка, отгоре се разпределят бекон и праз, поръсваме с малко олио и чубрица.

В купа се разбива сметана, прясно мляко, яйцето, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Заливат се продуктите в тавата и ако не стига, се добавя малко от водата, в която са се варили.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. Изважда се запеканката, нарязваме на квадрати и поднасяме. Много вкусно както за основно ястие, така и за мезе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар