Лимецова содена питка със семена

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор318841
30/11/2018
"С грижа за здравето - представяме ви тази уникална содена питка с лимец и семена "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме лимецовото брашно, солта, захарта, шарлана. В отделна купичка активираме содата с киселото мляко и ги прибавяме към останалите продукти.

Смесваме всичко заедно и постепенно започваме да добавяме хладка вода, като разбъркваме с голяма дървена лъжица. Доливаме водица, докато се получи гъста каша.

Намазваме с шарлан една разлята тава и я поръсваме с брашно. Разстиламе сместа равномерно в тавичката и отгоре ръсваме малко семена - ленено семе, сусам, слънчоглед и мак.

В предварително загрята фурна печем на 200/220° градуса - 10 минути и оставяме да се доизпече във фурната, докато тя изстива. Ако след 15-20 минути не е готова питката, можем отново да загреем малко фурната до постигане на желаната плътност.

Колкото ПО-МАЛКО я печем директно на силни градуси - толкова по-мека става. Като я извадим от фурната я напръскваме с малко вода и постиляме найлон върху нея, така че да се изпоти и още повече да омекне.

Тази содена питка е много пухкава и е невероятно вкусна и топла и изстинала!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар