Класическа рецепта за пълнени пиперки с кайма

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
30/11/2018
"Толкова вкусна, толкова обичана, толкова приготвяна рецепта, че вярваме, че трябва да ѝ запазят място в музея "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 116
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пиперките и внимателно отстраняваме дръжката и семенната им част. Аз лично предпочитам червените, защото ми харесва сладникавият вкус, който добре се балансира с киселиността на доматите и соса. Посоляваме леко всяка вътрешност на пиперките и ги оставяме наклонени, за да се отцеди течността.

Измития ориз накисвам в студена вода за 1-2 часа.

В касерола с нагорещена мазнина сотираме нарязаните на ситно кромид лук и морков. След като зеленчуците омекнат, прибавяме към тях последователно червения пипер, настърганите 2 домата и размитото в малко вода доматено пюре. Разбъркваме добре и добавяме отцедения ориз.

След като той промени цвета си (стъклен) го заливаме с 2 ч.ч. бульон и 1/2 к.ч. вода. Сместа усвоява водата и след като изстине е готова да бъде смесена с каймата.

Овкусяваме с черен пипер, малко сол, нарязан магданоз, стрит и изсушен риган и 1 настърган домат. С готовата смес напълваме пиперките. От картофа нарязваме тънки шайби, с които запушваме откъм отвора.

Поставяме пълнените чушки в тава за печене и ги заливаме с гореща вода, около 4 пръста.

Покриваме ги с алуминиево фолио, което отстраняваме 15 минути, за да се зачервят. Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Приготвяме соса, като разбиваме добре яйцата, брашното и киселото мляко. Поставяме ги в касерола на умерена температура с бучка масло. При непрекъснато разбиване сгъстяваме соса за заливане на пиперките. Разреждаме с бульона при запичането им. Соса овкусяваме със сол и черен пипер и малко лимонов сок.

Поднасяме по две пиперки за порция, които заливаме с млечния сос. Аранжираме с резен лимон и стръкчета магданоз и риган.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар