Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сладко-кисело зеле със стафиди и бадеми

Сладко-кисело зеле със стафиди и бадеми

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Сладко-кисело зеле със стафиди и бадеми
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Предизвикваме ви да бъдете отворени за предизвикателството да смесите вкусове и аромати д това уникално сладко-кисело зеле със стафиди и бадеми"

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г прясно
  • стафиди - 100 г
  • бадеми - 60 г начупени на едро
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 2 с.л
  • унисос - 2 с.л. Маги
  • бяло вино - 3 ч.л. или розе
  • подправки - на вкус
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от горните замърсени повредени и повехнали листа, като се изрязват или отчупват от основата. Нарязва се на тънки лентички.

В тиган нагрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук, добавете зелето и всичко се запържва за около 10-15 минути, като се бърка периодично.

Стафидите се накисват за 10 минути в гореща вода. Когато набъбнат, се отцеждат и се смесват със сосa Маги, оцета, захарта и виното и подправките. Разбърква се добре.

Добавят се към зелето, отново се разбърква и се запържва още за 10 минути.

Ястието се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: