Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Картофена тортиля с гъби

Картофена тортиля с гъби

Картофена тортиля с гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"С гъби е още по-вкусна, опитахте ли я вече"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • печурки - 300 г
  • сол
  • универсална подправка
  • чубрица
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морковите. Сварете ги до пълна готовност. С помощта на ренде, настържете картофите и морковите.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнина до омекване, прибавете нарязаните на ситно гъби и разбъркайте. Гответе още 3-4 минути. Охладете за кратко.

Разбийте яйцата, прибавете ги към картофената смес, добавете лука и гъбите и овкусете със сол и подправки.

Загрейте тиган, предварително намазан с малко мазнина. Добавете сместа и оформете тортилята.

Запечете до златист загар.

С помощта на чиния обърнете и върнете отново в тигана, допечете. Сервирайте с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: